m.suklaayhdistys.com Hakukone
Tuoreimmat   Valmistajat   Top-listat
 
NORDQVIST
Tuote: Nordqvist moomin besties
Valmistusmaa: Suomi
Kuuluu tuoteryhmiin: Juomat, kaakaojauheet, kastikkeet, hunajat & geelit, Kaakaopitoisuus korkeintaan 5%
Pistekeskiarvo jäseniltä: 2,00
Sijoitus top 100 -listalla: -
Katso lisäksi: Vierailijoiden arviot ja kaikki Nordqvist -tuotteet
Nordqvist moomin besties

Jenni V 08.05.2018
24 pussin muumiaiheinen teelajitelma, jossa on 4 eri mustan teen makuvarianttia. Pakkaus on tosi kiva, varmasti uppoaa japseihin, joille tuliaisen pakkaus on yleensä erittäin tärkeä. Värikkäässä pahvipakkauksessa on muumimaisia mietelauseita, ja pusseissa teevariantin nimi suomeksi, englanniksi, saksaksi, japaniksi, venäjäksi, kiinaksi ja ruotsiksi.

Ensimmäisenä maistoon pääsee Niisku-neidin ja Muumipeikon kuvalla varustettu vihreä kääre, nimeltään sweethearts. Musta tee on maustettu metsämansikan aromilla, ja tuoksu onkin ihanan mansikkainen. Silti itse juoma maistuu aikalailla perusteeltä, vähän kitkerältäkin sellaiselta. Maku on vain kakkosen arvoinen.

Vaaleanpunaisessa pussissa on uneksivan Niisku-neidin kuva ja nimenä ruusuiset unet, söpöä. Mustaa teetä ja ranskalaisen vaniljan ja punaisten marjojen aromia on itse teessä. Tässä on aavistuksen ruusunmarjateen tuntua, vaniljaa en havaitse. Aito ruusunmarjatee on silti parempaa, joten taas jäädään kakkoseen.

Lohenpunaiseen pussiin kätkeytyy Muumimamman taikajuomaa, joka tuotekuvauksesta selviää mansikan ja raparperin makuiseksi mustaksi teeksi. Tuoksu on taas kiva, mutta maku aromien puolesta ihan liian pliisu. Kakkosella siis jatketaan.

Ja sitten ruskeanharmaaseen muumipapan kuvalla varustettuun pussiin joka on oikeastaan syy sille miksi setin arvioin: Variantin nimi on maailman ihmeet ja sisältää teen lisäksi suklaan ja tryffelin aromeita. Teepussi tuoksuukin kivasti kaakaolle, mutta maku on harvinaisen pliisu, en huomaa juurikaan eroa tavalliseen mustaan teehen. Kakkonen.

Selkeä kokonaisarvosana on siis kaksi. Kivalta näyttää, mutta makuun panostaisin kyllä huomattavasti enemmän.